Европейската комисия предложи цялостен подход за допълнително укрепване на

...
  Европейската комисия предложи цялостен подход за допълнително укрепване на
Коментари Харесай

Еврокомисията засилва борбата с изпирането на пари и финансирането на тероризма

 
Европейската комисия предложи повсеместен метод за в допълнение подсилване на битката на Европейски Съюз с изпирането на пари и финансирането на тероризма.

Комисията разгласява упорит и многостранен проект за деяние, с който се дефинират съответни ограничения, които Комисията ще предприеме през идващите 12 месеца за по-добро използване, контрол и съгласуване на разпоредбите на Европейски Съюз за битка с изпирането на пари и финансирането на тероризма.

Днешният проект за деяние се основава на шест стълба, всеки от които има за цел да усъвършенства общата битка на Европейски Съюз с изпирането на пари и финансирането на тероризма, както и да укрепи световната роля на Европейски Съюз в тази област. Взети дружно, тези шест стълба ще подсигуряват, че разпоредбите на Европейски Съюз са по-хармонизирани и затова по-ефективни. Надзорът върху разпоредбите ще е по-добър, а координацията сред органите на страните членки — по-ефективна.

Шестте стълба са:

      1. Ефективно използване на разпоредбите на Европейски Съюз

Единна нормативна уредба

Надзор на ниво Европейски Съюз

Механизъм за съгласуваност и подкрепяне на звената за финансово разузнаване на страните членки

Спазване на наредбите на наказателното право и продан на информация на ниво Европейски Съюз

Ролята на Европейски Съюз в международен мащаб

С оглед провеждането на приобщаващи полемики по отношение на създаването на тези политики, през днешния ден Комисията стартира социална консултация по отношение на проекта за деяние. Органите, заинтригуваните страни и жителите ще могат да изпращат своите мнения до 29 юли.

Също по този начин Комисията разгласява през днешния ден по-прозрачна и по-точна методика за идентифициране на високорискови трети страни със стратегически недостатъци в техните нормативни уредби за битка с изпирането на пари и финансирането на тероризма, които съставляват основна опасност за финансовата система на Европейски Съюз. Това ще ускори ангажираността ни в трети страни и ще подсигурява по-тясно съдействие със Специалната група за финансови дейности (FATF).

И най-после, Комисията одобри също нов лист с трети страни със стратегически недостатъци в техните национални уредби за битка с изпирането на пари и финансирането на тероризма.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР